Isolatiepremies snel verdient

Is uw dakisolatie nog niet voldoende afgewerkt?

1. Dakisolatienorm

2. Uw dakisolatie zelf plaatsen of een aannemer inhuren

3. Uw buitenmuren langs buiten of langs binnen laten isoleren

4. Uw spouwmuren isoleren

5. Uw vloer of kelder isoleren

6. De voorwaarden en de procedure bij het aanvragen van de isolatiepremie

Voorwaarden

Uw premies aanvragen

7. Aanvullende financiële voordelen

Heeft u vragen over de norm?
Wij helpen u graag verder.

De Belgische overheid wil dat we allemaal meewerken aan een bewustere omgang met energie. Daarom draagt ze haar inwoners op om te zorgen voor beter geïsoleerde daken OP onze woningen. Een isolatiepremie moet de eigenaren stimuleren hierin te investeren.

Is uw dakisolatie nog niet voldoende afgewerkt? Dan doet u er verstandig aan om eens een dakwerker te vragen zich over uw dakisolatie uit te spreken. Veel woningen verliezen warmte door het dak waardoor de woningeigenaren met hoge verwarmingskosten worden opgescheept. Bovendien is het een verspilling van energie die elders kan worden gebruikt. Energie moeten we zuinig op zijn omdat de opwekking ervan een grote bijdrage levert aan ons huidige klimaatprobleem.

Schrik voor hoge kosten wanneer uw woning moet worden geïsoleerd hoeft u niet te hebben. Middels een isolatiepremie probeert de overheid woningeigenaren te bewegen om hierin te investeren. Informatie over deze premie kan eenvoudig worden opgevraagd bij de netbeheerder. Dat is ook de partij die, eventueel, de premie zal verstrekken. De hoogte van die bijdrage hangt af van wie het werk uitvoert.

Dakisolatienorm

Heeft u vragen over de norm? Wij helpen u graag verder.

Uw dakisolatie zelf plaatsen of een aannemer inhuren

Als u zelf aan de slag gaat met het (beter) isoleren van de zolder, dan kunt u een renovatiepremie per vierkante meter ontvangen. Laat u uw dak- of zolderisolatie door een professionele aannemer uitvoeren, dan bedraagt de premie per vierkante meter hoger. In beide gevallen dient de Rd-waarde van het isolatiemateriaal tenminste 4,5 m²K/W te bedragen.

Uw buitenmuren langs buiten of langs binnen laten isoleren


Veel warmte gaat verloren via de muren. Daarom is het slim om ze goed te laten isoleren. U kunt dit zowel langs buiten, als langs binnen laten doen. Isoleert u langs buiten dan moet de Rd-waarde minimaal 3 m²K/W zijn. Isoleert u langs binnen dan moet de Rd-waarde minstens 2 m²K/W zijn en moet u tevens een aannemer of architect voor de klus aannemen.

Uw spouwmuren isoleren


Voor een optimale energiebesparing is het verstandig om ook uw spouwmuren goed te isoleren. Sinds 2018 is de renovatiepremie die u hiervoor kunt ontvangen vastgesteld per vierkante meter. Het werk dient gedaan te worden door een vakkundige aannemer die de spouw geheel vult met isolerend materiaal. Om voor de premie in aanmerking te komen dient de spouw minstens 5 centimeter breed te zijn.

Uw vloer of kelder isoleren

Wilt u uw vloer of kelder isoleren? Ook dan maakt u aanspraak op een premie per vierkante meter. De Rd-waarde van het gebruikte isolerende materiaal moet dan wel minstens 2 m²K/W zijn.

De voorwaarden en de procedure bij het aanvragen van de isolatiepremie

De netbeheerders zorgen voor de uitbetaling van de renovatiepremies. Neem, voordat u direct aan de slag gaat, eerst de voorwaarden door.


Voorwaarden

  • Uw woning is voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten en ligt in het Vlaamse Gewest.
  • Met uitzondering van de dakisolatie dienen alle werken door gecertificeerde aannemers te worden verricht. Gaat het om na-isolatie dan kunt u de isolatiewerken ook door een architect laten controleren en begeleiden.
  • In de meeste gevallen bent u gebonden aan vaste richtlijnen, zoals de minimale Rd-waarden van het isolerend materiaal.

Uw premies aanvragen

Eerst moet u weten wie uw netbeheerder is: Eandis (Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek en Sibelgas) of Infrax (Infrax West, Inter-Energa, Iveg en PBE). Contacteer vervolgens de netbeheerder en vraag op hoeveel renovatiepremie u kunt rekenen. Laat daarna de isolatie uitvoeren en stuur uw facturen binnen het jaar naar uw netbeheerder zodat zij uw isolatiepremie kunnen uitkeren.

Aanvullende financiële voordelen

Als je uw woning laat isoleren dan kunt u ook profiteren van een verlaagd btw-tarief (6% in plaats van 21% btw), een totaalrenovatie bonus (een extra premie wanneer u in minimaal vijf jaar op minstens drie wijzen effectief energie bespaart) en van gemeentelijke premies voor isolatiewerken.

Dakisolatie loont. Laat u bijpraten over de isolatiepremie door de specialisten van Roozenburg Dakwerken.

Voor Roozenburg Dakwerken staat voorop dat wij zowel een goed dak als een tevreden klant willen opleveren. Wij kijken dus verder dan de kwaliteit van het gekozen materiaal en de afwerking.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij u kunnen voorlichten over de opties die mogelijk zijn. Bij Roozenburg Dakwerken weten we waar we het over hebben.

Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dakwerkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.