Gevelisolatie: een investering in comfort en geld besparen

Is je woning toe aan een opfrisbeurt? Overweeg dan zeker gevelisolatie! Dit is een uitstekende manier om je woning te isoleren, wat resulteert in een comfortabeler huis en lagere energiekosten. In dit artikel bespreken we de voordelen van gevelisolatie, de verschillende isolatiematerialen en de kosten die erbij komen kijken.

Voordelen van gevelisolatie:

  • Comfortabel wonen: Gevelisolatie zorgt ervoor dat je woning in de winter warm en in de zomer koel blijft. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken en te koelen, wat resulteert in een lagere energierekening.
  • Geld besparen: Naast lagere energiekosten kan gevelisolatie ook de waarde van je woning verhogen. Dit maakt het een waardevolle investering in je toekomst.
  • Verbeterd wooncomfort: Gevelisolatie kan ook het geluidsniveau in je woning verminderen, wat voor een betere nachtrust kan zorgen.
  • Goed voor het milieu: Door minder te stoken en te koelen, draag je bij aan een beter milieu.

Isolatiematerialen:

Isolatiemateriaal geschikt voor gevelisolatie:

  • EPS-isolatie: Dit is een goedkoper isolatiemateriaal dan PIR-isolatie, maar heeft een iets lagere isolatiewaarde. EPS-isolatie is licht en gemakkelijk te verwerken.

Kosten:

De kosten van gevelisolatie variëren afhankelijk van de grootte van je woning, het gekozen isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag. Je kunt rekenen op een gemiddelde prijs van €120 tot €190 per vierkante meter. De overheid biedt verschillende subsidies aan voor gevelisolatie, waardoor de kosten lager kunnen uitvallen.

Gevelisolatie is een uitstekende investering die je woning comfortabeler, energiezuiniger en waardevoller maakt. Neem vandaag nog contact op met Roozenburg Dakwerken om de mogelijkheden voor het renoveren van jouw gevel te bespreken en te ontdekken.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.