Crepi met isolatie: De perfecte upgrade voor jouw gevel

Crepi gevelbekleding is al decennialang een populaire keuze voor woningen in Vlaanderen. Het biedt een unieke combinatie van schoonheid, duurzaamheid en functionaliteit, waardoor het een uitstekende investering is voor jouw woning.

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over crepi gevelbekleding. We bekijken de verschillende soorten crepi, de voordelen van crepi, de prijzen en de stappen die betrokken zijn bij de plaatsing.

Soorten crepi gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten crepi gevelbekleding op de markt, elk met zijn eigen unieke eigenschappen:

 • Siliconencrepi: Deze hoogwaardige crepi is zeer waterbestendig en elastisch, waardoor het ideaal is voor woningen in vochtige gebieden. Siliconencrepi behoudt zijn kleur en structuur optimaal, zelfs na verloop van tijd.
 • Acrylaatcrepi: Deze crepi is iets goedkoper dan siliconencrepi en biedt ook een goede waterbestendigheid. Acrylaatcrepi is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen.
 • Minerale crepi: Deze crepi is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals kalk en marmer. Minerale crepi is zeer milieuvriendelijk en geeft een authentieke uitstraling aan jouw gevel.

Naast het type crepi, is het belangrijk om de juiste korrelgrootte te kiezen. De korrelgrootte bepaalt de structuur van de crepi. Fijne korrels geven een gladde, moderne afwerking, terwijl grove korrels een meer rustieke uitstraling creëren.

De voordelen van crepi gevelbekleding

Crepi gevelbekleding biedt tal van voordelen voor jouw woning:

 • Verhoogde Energie-efficiëntie: Crepi gevelbekleding kan de energiefactuur tot 50% verminderen door warmteverlies in de winter te beperken en warmte buiten te houden in de zomer.
 • Verbeterde Isolatie: Crepi gevelbekleding zorgt voor een optimale isolatie van jouw woning, waardoor je minder last hebt van vochtproblemen, schimmelvorming en condensatie.
 • Geluidsisolatie: Crepi gevelbekleding dempt geluidsgolven van buitenaf, waardoor je geniet van een rustigere en comfortabeler woonomgeving.
 • Verhoogde Waarde van Jouw Woning: Crepi gevelbekleding verhoogt de waarde van jouw woning door de esthetische uitstraling en de verbeterde energieprestaties.
 • Lange Levensduur: Crepi gevelbekleding is zeer duurzaam en gaat jarenlang mee zonder te verweren.
 • Onderhoudsvriendelijk: Crepi gevelbekleding is eenvoudig te reinigen en vereist weinig onderhoud.

De prijzen van crepi gevelbekleding

De prijzen van crepi gevelbekleding variëren afhankelijk van het type crepi, de dikte van de isolatielaag en de oppervlakte van de gevel.

De stappen bij de plaatsing van crepi gevelbekleding

De plaatsing van crepi gevelbekleding is een complexe klus die het best kan worden overgelaten aan een ervaren vakman. De stappen bij de plaatsing zijn in grote lijnen als volgt:

 1. Voorbereiding van de gevel: De gevel wordt gereinigd en eventuele oneffenheden worden geëgaliseerd.
 2. Plaatsen van de isolatie: De isolatielplaten worden op de gevel gelijmd en vastgezet met pluggen.
 3. Aanbrengen van het wapeningsnet: Over de isolatielagen wordt een wapeningsnet aangebracht. Dit net zorgt ervoor dat de crepi goed hecht.
 4. Aanbrengen van de crepi: De crepi wordt in twee of drie lagen aangebracht.
 5. Afwerking: De crepi wordt afgewerkt met een sierpleister naar keuze.

Crepi gevelbekleding: de perfecte keuze voor jouw woning

Crepi gevelbekleding is een uitstekende keuze voor wie zijn gevel wil renoveren en tegelijkertijd wil besparen op energie, het comfort wil verhogen en de waarde van zijn woning wil vergroten. Roozenburg is expert in gevelrenovatie (crepi met of zonder isolatie).


Neem contact met ons op!

Gevelrenovatie nodig? Vraag dan nu een gratis telefonisch adviesgesprek aan bij Roozenburg! Onze ervaren gevelwerkers bekijken je gevel grondig tijdens het vrijblijvende plaatsbezoek en adviseren je over de beste renovatiemogelijkheden. We informeren je ook graag over de premies waar je recht op hebt.
We helpen je graag verder met de renovatie van je gevel!

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.