Zelf dakramen plaatsen of laten doen? De voor- en nadelen op een rij

Overweegt u om dakramen te plaatsen in uw woning? Dan komt u al snel voor de keuze te staan: doet u het zelf of laat u het over aan een professional? Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, die we in dit blogartikel op een rijtje zetten.

Voordelen van zelf dakramen plaatsen:

 • Kostenbesparing: De grootste troef van zelf plaatsen is ongetwijfeld de lagere kostprijs. U bespaart op de kosten van arbeid, waardoor u een aanzienlijk bedrag kunt besparen.
 • Zelfcontrole: Door het kluswerk zelf uit te voeren, heeft u volledige controle over het proces. U kunt alles precies zo uitvoeren als u wilt en bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een vakman.
 • Leerervaring: Zelf dakramen plaatsen is een leerzame ervaring. U leert meer over uw woning, de dakconstructie en de technieken die bij dakramen komen kijken.

Nadelen van zelf dakramen plaatsen:

 • Tijdsintensief: Dakramen plaatsen is een tijdrovende klus. U moet rekening houden met de voorbereiding, de installatie en de afwerking. Dit kan een flinke hap uit uw vrije tijd nemen.
 • Vakkennis vereist: Dakramen plaatsen vereist een zekere mate van vakkennis en handigheid. Heeft u hier weinig of geen ervaring mee, dan is het risico op fouten groter.
 • Veiligheidsrisico's: Werken op het dak brengt risico's met zich mee. U moet goed letten op uw veiligheid en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.
 • Garantie: Zelf geplaatste dakramen komen vaak niet in aanmerking voor garantie. Mocht er nadien iets mislopen, dan draait u zelf op voor de kosten.

Voordelen van dakramen laten plaatsen door een professional:

 • Gemak: U hoeft zich nergens zorgen over te maken. De professional neemt alles uit handen, van de bestelling tot de installatie en de afwerking.
 • Vakkundige installatie: Ervaren dakwerkers garanderen een correcte en vakkundige installatie. Zo bent u zeker van een waterdichte constructie en een lange levensduur van uw dakramen.
 • Veiligheid: Professionals werken volgens de geldende veiligheidsvoorschriften en nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om ongevallen te voorkomen.
 • Garantie: U geniet van de volledige garantie op de dakramen én de installatie. Mocht er iets mislopen, dan staat de professional voor u klaar.

Nadelen van dakramen laten plaatsen door een professional:

 • Hogere kosten: U betaalt voor de expertise en het vakmanschap van de professional. Dit resulteert in hogere kosten dan wanneer u het zelf zou doen.

Roozenburg Dakwerken: uw specialist in dakramen plaatsen

Bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare dakdekker voor het plaatsen van uw dakramen? Dan bent u bij Roozenburg Dakwerken aan het juiste adres. Wij zijn een gecertificeerd pplaatsen van Velux dakramen en garanderen u een vakkundige en snelle installatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een gratis adviesgesprek in.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Neem dan contact op met Roozenburg Dakwerken voor een vrijblijvende offerte of een gratis adviesgesprek. Onze experts staan u graag te woord en adviseren u over de beste oplossing voor uw situatie.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.