Is uw dak groen, geel of oranje?

Bekijk of jouw dak geschikt is voor groene energie.

1. Controleer de Zonnekaart: is uw dak groen, geel of oranje?

2. Een gepersonaliseerde berekening maken  
3. De Zonnekaart checken of uw dak geschikt is voor het opwekken van groene energie

Alles raakt op, behalve de zon.
Dankzij de vele subsidies kunt u het ook nog eens, deels, door de overheid, laten financieren.

Wilt u als particulier of bedrijf beter omgaan met energie? Dan is het installeren van een zonneboiler of zonnepanelen de ideale manier. De boiler en panelen wekken zeer voordelige energie op, die ook nog eens een pak milieuvriendelijker zijn dan andere gangbare energiebronnen. Dankzij de Zonnekaart kunt u bepalen hoe u het beste groene energie kunt opwekken.

De Zonnekaart werd geïntroduceerd om organisaties, bedrijven en ook particulieren aan te moedigen om opwekkers van groene energie aan te schaffen. Deze zijn belangrijk omdat we af moeten van het gebruik van fossiele brandstoffen zoals steenkool of olie om energie op te wekken.

Hoewel energieopwekking iets voor grote ondernemingen of voor de overheid is, kunt u als particulier eveneens een rol spelen. Uw dak is uitermate geschikt om hier een rol in te spelen.

De online Zonnekaart tool is ontwikkeld door het Vlaams Energieagentschap (VEA) en laat heel eenvoudig zien of uw dak geschikt is voor een zonneboiler of –panelen. Bovendien wordt er online een inschatting van de kostprijs en terugverdientijd gemaakt zodat u meteen weet of het de moeite van het overwegen waard is.

Op het ogenblik is één op de acht Vlaamse gebouwen voorzien van zonnepanelen of zonneboilers. De regering wil dat aantal graag laten toenemen. Daarom wordt iedere Vlaming gestimuleerd om de zonnekaart te raadplegen en zo te zien wat de mogelijkheden voor diens woning of commercieel pand kunnen zijn.

Controleer de Zonnekaart: is uw dak groen, geel of oranje?

Met de zonnekaart wordt eenvoudig weergegeven of uw dak geschikt is voor zonneboilers- en panelen. Hiervoor vult u uw adres in waarna het resultaat meteen zal verschijnen.

  • Groen: Is uw woning of bedrijf groen gekleurd? Dan is uw dak optimaal geschikt voor het plaatsen van zonneboilers en –panelen.
  • Geel: Kleurt uw huis of zakelijke pand geel? Dan betekent het dat uw dak voldoende bruikbaar is voor het plaatsen van zonneboilers of –panelen en dus het opwekken van uw eigen duurzame energie.
  • Oranje: Een oranje kleur op de locatie van uw bedrijf of woonhuis betekent dat uw dak beperkt tot niet bruikbaar is voor een zonneboiler of –panelen.

Daarnaast berekent de Zonnekaart voor ieder groen (ideaal geschikt) of geel (bruikbaar) gekleurd dak wat de kosten zijn voor het plaatsen van de installatie en wat de totale tijd is die nodig is voor het terugverdienen van de investering in de zonneboiler of de panelen. Zo kunt u zelf een goede afweging maken voor het al dan niet plaatsen ervan.

De Zonnekaart geeft daarmee zowel de kosten als de baten helder weer en levert heldere inzichten over uw situatie.

Veel makkelijker dan de Zonnekaart zult u niet vinden. De tool werkt snel en effectief waardoor u de informatie thuis, in uw comfortable zetel, tot u kunt nemen.

Dankzij de vele subsidies kunt u het ook nog eens, deels, door de overheid, laten financieren.

Een gepersonaliseerde berekening maken

Standaard gaat de Zonnekaart in haar berekening uit van het gemiddelde verbruik van een doorsnee gezin. Uiteraard kunt u de instellingen ook helemaal aan uw eigen situatie aanpassen, zodat u een gepersonaliseerde berekening voorgeschoteld krijgt. Voor organisaties als scholen, supermarkten en bedrijven kan de Zonnekaart ook voor grootverbruik ingesteld worden.

Direct op de Zonnekaart controleren of uw dak geschikt is voor het opwekken van groene energie

Bent u benieuwd geworden of een zonneboiler of zonnepanelen ook op uw dak passen? Bekijk dan gauw de Zonnekaart op:

Zonnekaart Vlaanderen

Of neem vrijblijvend contact op met Roozenburg Dakwerken. Onze experts gebruiken deze tool standaard voor elk project zodat wij klanten volledig kunnen informeren. Ook wanneer ze vooraf niet bekend zijn met deze tool.

Het opwekken van duurzame energie is een speerpunt van de Europese Commissie. Die wil dat we al in 2030 energieneutraal zijn. Om dat te bereiken zullen de daken van vele huizen nog een verbetering moeten krijgen, terwijl vele andere huizen hun dak zullen moeten inrichten voor het opwekken van duurzame energie.

U kunt aan die energietransitie meewerken door al te beginnen nadenken over het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen.

Voor Roozenburg Dakwerken staat voorop dat wij zowel een goed dak als een tevreden klant willen opleveren. Wij kijken dus verder dan de kwaliteit van het gekozen materiaal en de afwerking. Dat geldt ook voor de vraag of u met uw dak groene energie kunt opwekken.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij u kunnen voorlichten over de opties die mogelijk zijn. Bij Roozenburg Dakwerken weten we waar we het over hebben.

Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.

De specialisten van Roozenburg Dakwerken werken dagelijks aan het plaatsen of verbeteren van daken. Wij gebruiken daarvoor allerlei soorten materiaal en doen dat voor een grote diversiteit aan panden. Vandaar dat wij kunnen terugvallen op een zeer ruime ervaring.

Wilt u dat goed en zorgeloos gedaan hebben? Neem dan eens contact op met Roozenburg Dakwerken. Wij zijn op alle daken thuis en kunnen het probleem snel en vakkundig voor u verhelpen.

Geef dakproblemen geen kans


Voorkomen is beter dan genezen. Door het tijdig voorkomen van dakproblemen bent u op alle omstandigheden voorbereid. Bovendien bespaart u zichzelf dure reparatiekosten. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw dak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dakwerkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie.

Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.