Interview Alex - Projectleider

Alex Chevtsov is projectleider bij Roozenburg Dakwerken.

Ik zorg ervoor dat de mensen en de juiste materialen op het goede moment op locatie zijn. Waar mijn collega’s al veel van het voorwerk hebben gedaan, zorg ik ervoor dat elk puzzelstukje op de juiste plek valt.

De huidige markt en maatschappij is overal ingesteld op ‘just in time’ leveringen; het principe om alle componenten en specialisten op het juiste moment samen te brengen. Dat maximaliseert de bedrijfsvoering maar, belangrijker, minimaliseert de overlast voor de klant. Dat laatste is zeker belangrijk wanneer het om het verbeteren of moderniseren van het huis of dak gaat.

Een dakrenovatie of dakvervanging zijn ingrijpende stappen. Doorgaans komen er steigers om het pand te staan of wordt het zelfs helemaal ingepakt. Ook lopen er opeens meer mensen rond en ligt er allemaal nieuw materiaal.
Afhankelijk van de locatie of de activiteiten, kan dat ook nog eens een impact hebben op de buren of zelfs een hele straat. Roozenburg Dakwerken wil graag iedereen tevreden stellen. Daarom steken wij vooraf al veel tijd en energie in de planning en voorbereiding door veel en uitvoerig contact te hebben met de klant.
Zodra we dan aan de slag gaan, is ons streven om de klus binnen de kortst mogelijke termijn af te werken zonder daarbij concessies te doen aan onze kwaliteit of werkprotocollen. Het is als de puzzelstukjes op de juiste plek laten vallen. Aan mij de taak erop toe te zien dat dat ook wordt gedaan.

Nadrukkelijk betrokken

Alex stuurt meerdere projecten tegelijkertijd aan.

Die bezoek ik allemaal maar ik zorg ervoor dat ik zeker om de dag aanwezig ben op een project om er op toe te zien dat alles voorspoedig verloopt. Voor de momenten dat ik er niet ben is de ploegbaas het eerste aanspreekpunt voor de klant. Die dit dan door communiceert, mocht het dringend zijn, informeert de ploegbaas me onmiddellijk over een vraag of ontwikkeling die aandacht vraagt.
Vrijwel altijd kan ik snel schakelen. We hebben voor elk project een dossier waarin alle informatie is opgenomen en gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Voordat we überhaupt beginnen hebben onze adviseurs een project bezocht, alles goed opgemeten en de verschillende opties besproken met de klant. Als de uiteindelijke offerte besproken wordt, schuif ik aan zodat de klant me al kent voordat we de werken aanvangen en zodat ik deze dan kan informeren over wat deze tijdens de plaatsing of renovatie allemaal kan verwachten.
Als tijdens de werken vragen worden gesteld of problemen ontstaan over, bijvoorbeeld, de materialen en het dossier bevat geen antwoord, dan kan ik ook terugvallen op de collega’s die de contacten met de leveranciers onderhouden. Omdat wij erg zorgvuldig zijn met die contacten, mogen klanten erop vertrouwen dat antwoorden snel komen of vragen snel worden opgelost. Mijn motto is daarom hoe opener de communicatie, hoe beter.

Altijd een optimist

Alex is altijd een optimist.

Dat moet ook als je de puzzelstukjes op de juiste plek wilt laten vallen. Maar ik ben ook van mening dat alleen door optimistisch te blijven, je zult slagen. Ik werk inmiddels zeven jaar in de sector voor nieuwe daken en dakrenovaties. Ik ben onderaan begonnen en nu sta ik dagelijks bovenaan (op de ladder). De laatste vijf jaar doe ik dat bij Roozenburg Dakwerken.
In de basis is een dakrenovatie of het plaatsen van een dakkapel vaak hetzelfde maar elk project blijft uniek en heeft z’n eigen uitdagingen. Ook werken we telkens weer met andere materialen. Het is het samenwerken met anderen en het coördineren van de zaken dat mijn werk zo leuk maakt. Wanneer het werk is afgerond, blijf ik in contact met onze adviseur als die het contact met de klant van mij overneemt. Ons streven is namelijk om de klant tevreden achter te laten.
Waar de adviseur de klant een eerlijke prijs geeft is het aan mij om ervoor te zorgen dat we de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. Pas als vast staat dat we dat ook hebben behaald, kan ik het dossier voor het project sluiten en concluderen dat de diverse puzzelstukjes op de juiste plek zijn gevallen. Dan hebben we ook een nieuwe dimensie toegevoegd aan ons streven voor de titel meeste gerenommeerde dakbedrijf van Antwerpen.
No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.