Hoe herken je een betrouwbare aannemer?

De makers van het VRT-programma Pano toonden aan dat de bouwwereld nog altijd vele frauduleuze faillissementen kent.

1. Vraag na in uw omgeving

2. Beoordeel de reputatie

3. Lees nieuwsberichten

4. Check de gezondheid

5. Check lidmaatschappen

Het blijft moeilijk voor leken om het kaf van het koren te scheiden, maar een betrouwbare aannemer steekt altijd duidelijk boven het maaiveld uit.

Wat Pano liet zien kan ronduit schrijnend worden genoemd: kwetsbare consumenten die door meedogenloze aannemers vrijwel geheel financieel werden uitgekleed. Het is een ontwikkeling die velen kopzorgen geeft, niet in de laatste plaats bij bedrijven die in dezelfde branche opereren. Negatieve ervaringen zoals Pano liet zien, werpen een smet op alle bedrijven in dezelfde branche. Ook Roozenburg kent de verhalen en doet er daarom alles aan om te voorkomen dat onze reputatie wordt besmet. In dit artikel bespreken we een aantal nuttige methodes waaraan consumenten gereputeerde bedrijven kunnen herkennen.

Vraag na in uw omgeving

Er bestaat géén betere reclame dan de mond-tot-mond reclame of de ervaring van bekenden. Ons advies is daarom dat u altijd in uw omgeving informeert of iemand al ervaring met een bepaalde onderneming of leverancier heeft. België heeft zo’n 1,1 miljoen ondernemingen. Een groot deel daarvan opereert in industrieën waar de meeste mensen zich nooit in zullen begeven.

Maar wanneer het aankomt op de consumentenindustrie, dan zult u versteld staan hoe weinig bedrijven er in elke categorie echt bovenuit steken. Ook zal het u verbazen hoeveel bekenden van u al zaken hebben gedaan met deze ondernemingen. Vraag dus eens rond om te horen hoe zij die onderneming beoordelen.

Beoordeel de reputatie

Géén enkele ondernemer ontkomt eraan om zich op het internet of via de Sociale Media te profileren. Zeker wanneer het een ondernemer betreft die de consumentenmarkt wil bedienen.

Bekijk hun profielen en lees wat anderen over hen zeggen.

Een succesvolle ondernemer toont maar wat al te graag de positieve reacties die hen zijn gegeven.

Sorteer vooral op de datum en bekijk ook of de verhouding tussen lage en hoge scores aanvaardbaar is. Met enkel recensies van een paar jaar geleden kan dit niet altijd even serieus worden genomen.  

Tijdstippen zoals diep in de nacht, alsook de spelling- en grammatica van de reactie kan een indicatie zijn dat ze eens niet oprecht zijn. Er bestaat nu eenmaal een groot aantal bedrijven dat bereid is het aantal positieve reacties te manipuleren, zonder daarbij de ethische waarden van ons vak te  respecteren.

Lees nieuwsberichten


Grotere bedrijven zijn vaak aangesloten bij belangenverenigingen en die houden zelf in de gaten welke aannemers schulden hebben en welke niet. Zo weten ze zeker dat de leden die zij promoten betrouwbaar zijn. Frauduleuze aannemers maken daar geen kans om de bouwsector een negatief imago te bezorgen. Dergelijke nieuwsberichten kunt u altijd op het internet terugvinden. Voor deze verenigingen zijn de belangen te groot om de risico’s van slechte producten of projecten zomaar te accepteren.

Zij zullen er alles aan doen om het grote publiek duidelijk te maken dat zij aan het hele probleem, géén schuld hebben.

Check de financiële gezondheid van het bedrijf

Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om hun jaarcijfers te publiceren. Dat is niet direct het geval voor andere ondernemingen. Toch zijn ook kleine(re) ondernemers verplicht om bepaalde gegevens te delen. Een aantal daarvan zijn openbaar opvraagbaar, andere kan je na betaling of tussenkomst van een loket inzien.

Daarnaast is de Kamer van Koophandel een goed contactpunt om hier te informeren. Deze aanpak vergt wel wat meer tijd en inzet, maar kan u veel kopzorgen en problemen besparen wanneer blijkt dat de opdrachtnemer of aannemer de regels allemaal niet zo nauw neemt.

Check lidmaatschappen van brancheverenigingen

Elke onderneming heeft baat bij een sterke vertegenwoordiger namens de branche of industrie. Dergelijke vertegenwoordigers tonen maar wat graag de bedrijven die zij vertegenwoordigen of ondersteunen. Snuffel eens rond om te kijken hoe deze organisaties zichzelf en hun branche presenteren en wat dat voor hun eventuele lid betekent. Brancheverenigingen hebben altijd een openbaar profiel dat u als representatief voor de branche mag beoordelen.

Roozenburg Dakwerken twijfelt er niet aan dat u ons als een betrouwbare aannemer zult beoordelen.
Onze sterke reputatie en kwaliteit van geleverde werken spreken voor zich.

Maar wij nodigen u zeker uit om ons zelf te beoordelen.

Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.

Geef dakproblemen geen kans


Voorkomen is beter dan genezen. Door het tijdig voorkomen van dakproblemen bent u op alle omstandigheden voorbereid. Bovendien bespaart u zichzelf dure reparatiekosten. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw dak?

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dak werkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.
No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.