4 dingen om rekening mee te houden bij de plaatsing van dakramen

Dakramen zijn een prachtige manier om meer licht en frisse lucht in uw woning te brengen. Maar waar moet u op letten bij de plaatsing van dakramen? In deze blogpost bespreken we 4 belangrijke factoren:

1. Lichtinval

Een van de belangrijkste redenen om dakramen te plaatsen is om meer lichtinval te creëren. Denk goed na over hoeveel licht u wilt en waar u dat licht wilt hebben. Plaats dakramen op strategische plekken in uw woning, zoals in donkere hoeken of boven werkruimtes.

2. Ventilatie

Dakramen zorgen niet alleen voor frisse lucht, maar kunnen ook helpen met het reguleren van de temperatuur in uw woning. Plaats dakramen in ruimtes waar ventilatie belangrijk is, zoals badkamers, keukens en slaapkamers.

3. Uitzicht

Dakramen bieden een unieke kans om van het buitenleven te genieten. Kies een locatie voor uw dakramen die u een mooi uitzicht geeft, zoals op uw tuin, de stad of het platteland.

4. Dakconstructie

De dakconstructie van uw woning bepaalt waar u dakramen kunt plaatsen. Laat een dakdekker controleren of uw dak geschikt is voor dakramen en waar deze het beste geplaatst kunnen worden.


Naast deze 4 factoren, zijn er nog andere zaken om rekening mee te houden bij de plaatsing van dakramen:

  • Bestaande ramen en deuren: De plaatsing van dakramen moet in overeenstemming zijn met bestaande ramen en deuren.
  • Meubels: De plaatsing van meubels kan de optimale plaatsing van dakramen beïnvloeden.
  • Professionalisering: Het is raadzaam om een professionele dakwerker zoals Roozenburg in te schakelen voor de plaatsing van dakramen.

Door rekening te houden met al deze factoren, kunt u de beste plaatsing bepalen voor uw dakramen. Zo geniet u optimaal van de voordelen van dakramen: meer licht, frisse lucht, een mooi uitzicht en een comfortabel wooncomfort.

Extra tips:

  • Maak een lichtplan: Voordat u dakramen plaatst, is het handig om een lichtplan te maken. Zo kunt u bepalen waar u het meeste licht nodig heeft en waar u dakramen het beste kunt plaatsen.
  • Kies het juiste type dakraam: Er zijn verschillende soorten dakramen op de markt, zoals tuimelramen, uitzetramen en platdakramen. Kies het type dakraam dat past bij uw behoeften en uw woning.
  • Vraag offerte: Vraag offerte bij Roozenburg dakwerken (gecertificeerde Velux partner).

Met een beetje planning en de juiste partner kunt u Velux dakramen plaatsen die uw woning transformeren.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.